nabídněte své služby zadejte poptávku
MENU

Vláda schválila prodloužení kompenzačního bonusu na květen

Vláda schválila prodloužení kompenzačního bonusu na květen
8. 5. 2021
Přímá podpora pro zasažené OSVČ, společníky malých s.r.o. a dohodáře ve formě kompenzačního bonusu pokračuje do konce května. O dalším prodloužení podpory rozhodla vláda. Nadále platí, že podnikatelé mohou žádat o bonus až 1000 Kč na den, pracovníkům na dohodu zůstává příspěvek 500 Kč denně.

„Jsem ráda, že zdravotní situace dovoluje postupné otevírání uzavřených provozoven a tedy to, po čem živnostníci a podnikatelé volají nejvíce. A to je smět znovu podnikat. Ovšem návrat k normálu není okamžitý a mnoho z nich má stále značný pokles tržeb proti normálu. Je proto správné, aby, splní-li zákonné podmínky, měli nárok na kompenzační bonus i za květen. Finanční správa začne žádosti za další období přijímat hned od pondělí 10. května,“ říká ministryně financí Alena Schillerová.

Nárok na nový kompenzační bonus patří všem podnikatelům poškozeným nejen dopady vládních opatření, ale i v důsledku pandemie jako takové. Rozhodujícím ukazatelem je pokles příjmů vyšší než 50 % v porovnání s obdobím před pandemií, doložený čestným prohlášením. Online žádost, která umožní zažádat rovněž o květnový kompenzační bonus, naleznete na www.mfcr.cz/novy-bonus.

Ke konci dubna vyřídila Finanční správa již 328 tisíc žádostí o nový kompenzační bonus za osm miliard korun. Celkem na kompenzačním bonusu vyplatila Finanční správa už více než 37 miliard korun.

Autor: Ing. Michal Žurovec, zdroj: Ministerstvo financí ČR

Mohlo by se Vám líbit

Jarní detoxikace organismu

Jarní detoxikace organismu

Jaro je tady…Rašící pupeny a první rozkvetlé rostlinky, včetně jarního sluníčka, nám přinášejí dobrou náladu. Vzduch začíná vonět jinak, všude je slyšet zpě ...