nabídněte své služby zadejte poptávku
MENU

Rozhovor s účetní kanceláří SYDEKO s.r.o.

Rozhovor s účetní kanceláří SYDEKO s.r.o.
11. 2. 2021
Přinášíme Vám první z cyklu rozhovorů s uživateli PROFEETO! Nejnovějším odvážným se stala rychle se rozvíjející účetní kancelář SYDEKO s.r.o. s mladým týmem a ambiciózním přístupem k oboru. Co jim přinesl uplynulý rok a co očekávají od následujícího? V čem se odlišují od ostatních účetních a daňových poradců a proč byste si měli vybrat právě je? Čtěte v našem exkluzivním rozhovoru!

Jaké chystáte novinky pro letošní rok?

Tento rok bude ve znamení velkého nárůstu, budeme usilovat o zvětšení týmu. Rádi bychom do konce roku rozšířili náš tým o 4 členy.  Zároveň se chystáme více prezentovat na sociálních sítích, a to v podobě videí a fotek z kanceláře, abychom umožnili veřejnosti nahlédnout do života účetních. Plánem je totiž přesvědčit lidi o tom, že účetnictví není jen nudná práce s tabulkami, ale občas i sranda.

Jaká je pro Vás nejlepší motivace k práci?

Motivaci čerpáme z našich vyjasněných cílů. Největším cílem je rozvinout management společnosti a začít rozdělovat subjekt na různá odvětví podnikatelských oborů. Tím máme na mysli, že jeden tým by se věnoval například gastro provozům a další týmy by se ujaly jiných oborů. Tím by se dala velice zvýšit profesionalita účetnictví v celé České republice. Zaměřit se na jednu věc a té se věnovat, je zárukou jistoty a neprůstřelných znalostí, zároveň by tento koncept ovšem byl zastřešen jedním vedením. Ale to je spíše naše vize.

Nabízíte Vašim klientům něco, co Vás odlišuje od ostatních účetních kanceláří?

Samozřejmě. Nejvíce nás zřejmě odlišuje věk a přístup k tomuto oboru. Vše, co je možné, se snažíme automatizovat, a tím šetřit práci i finance. Směřujeme k tomu, abychom tento pro mnoho lidí nezáživný, složitý a často otravný obor účetnictví a administrativy co nejvíce zpřístupnili jednatelům společností. Snažíme se většinu věcí vysvětlit, protože je v našem zájmu, aby byl klient co nejvíce informovaný. Chceme v našich klientech vzbuzovat důvěru a kamarádský vztah. Spolupráce s námi není pouze ve smyslu předání dokladů a následného zpracovaní. Umíme s klienty jednat a řešit i jiné problémy než pouze čísla. Jsme takový kamarád na telefonu, který se snaží být stále dispozici. Lidé si velmi chválí, že poskytujeme přístup do našeho účetního softwaru pomocí webového prohlížeče. V praxi to funguje tak, že vidíte svoje data stále online, a máte tak přehled o platbách a fakturách.

Jakým způsobem v dnešní době rozšiřujete klientelu?

V našem oboru je to většinou o známostech. Proto sdílíme se světem naši vizi a náš přístup. Nejvíce zatím fungovaly společenské akce, které nyní bohužel nejsou úplně aktuální. Snažíme se tedy získávat doporučení od kolegů a kamarádů. Vždy jim vysvětlujeme, že nejsme koně s klapkami na očích, protože vždy koukáme kolem sebe a snažíme se hledat nové možnosti.

Je někdo, koho si ve Vašem oboru vážíte?

Nejvíce si vážím svého prvního zaměstnavatele. Ukázal mi, že přístup k lidem je nejdůležitější věc v oblasti podnikání. I když se něco nedařilo, vždy zachoval chladnou hlavu a problém okamžitě začal řešit svým vlastním způsobem. Na konci vždy byli spokojeni všichni. Myslím si, že takového člověka už nikdy nepotkám. Je chytrý a všichni v něj mají velikou důvěru, což je v tomto oboru úplně to nejdůležitější. Když Vám klienti věří, můžete je i sebe posouvat dál. Vytvořil si skvělý tým lidí, kde se všichni navzájem respektují a mají se rádi, což se může zdát jako banalita. Ale v realitě je toto opravdu velice složité.

Co je aktuálně ve Vašem oboru nového, jaké další významné novinky očekáváte?

Nejzásadnější novinka je paušální daň. Nápad je to dobrý a věříme, že většině živnostníků to pomůže. Jen jsme upřímně zvědaví na to, až se začnou řešit i fakta této věci, a to například žádosti o hypotéku nebo doložení příjmů živnostníků. Co zatím víme, banky se začnou touto problematikou zabývat až v roce 2022, což dle našeho uvážení je spíše negativní jev. Ale než si na tuto novou věc uděláme ucelený názor, počkáme na konec roku, jestli se nějaké problémy vyskytnou. Třeba se tímto pohledem mýlíme.

Nějaké razantnější novinky neočekáváme. Respektive v této pandemické době nikdo neví, co očekávat a my nejsme výjimkou.

Odrazil se home office ve Vaší práci?

Já osobně jsem to pocítil spíše negativně. Protože týden to člověk vydrží, ale pak už potřebuje mezi lidi. Takže jsem se snažil si to kompenzovat ponocováním doma. Společnosti se to dotklo ve smyslu, že jsme najednou přestali dělat schůzky fyzicky a přesunuli je do online prostoru. Což je sice dostačující, ale vždy je lepší důležité věci řešit osobně.

Přinesl Vám uplynulý rok i něco dobrého?

Možná by se o dobrých věcech dalo spekulovat. Nicméně tento rok se nese spíše depresivním dojmem. Většina lidí kolem nás je na tom opravdu finančně špatně. Takže vypichovat dobré věci tohoto roku není na místě. ???? Tento rok přinesl zajímavý nespravedlivý dojem. Tím, že se rádi zabýváme problematikou v gastronomii, jsme přišli na to, že provozovatelé, kteří ihned ze začátku pandemie zavřeli a propustili veškeré zaměstnance, z toho vycházejí lépe než ti, kteří toto neudělali. Smutné na tom je, že jejich zaměstnanci počítali s nějakou jistotou práce a ta byla ze dne na den pryč. Proto se nyní snažíme pomáhat těm gastro provozům, kteří si zvolili trnitější cestu a snaží se doteď své zaměstnance udržet a věří, že se provoz vrátí zase do normálního stavu. Součástí naší práce je vyplňování veškerých formulářů, které se týkají covidu.

Vše je o lidech. A my jsme zde pro lidi.

Kontakt:                                                                                                     
SYDEKO s.r.o., IČ 09119256, Litoměřická 405/9, 190 00 Praha 9
Telefon:               739 355 591
E-mail:                info@sydeko.cz
Web:                    www.sydeko.cz
Sociální sítě:      Facebook, Instagram
PROFEETO:        naše nabídka 

Mohlo by se Vám líbit

Jarní detoxikace organismu

Jarní detoxikace organismu

Jaro je tady…Rašící pupeny a první rozkvetlé rostlinky, včetně jarního sluníčka, nám přinášejí dobrou náladu. Vzduch začíná vonět jinak, všude je slyšet zpě ...