nabídněte své služby zadejte poptávku
MENU

Rozhovor: be clever, s.r.o. - Bezajťáka, 1. asistenční IT karta v ČR

Rozhovor: be clever, s.r.o. - Bezajťáka, 1. asistenční IT karta v ČR
10. 3. 2021
Pokračujeme v cyklu Rozhovory s PROFEETO - dnes je nám potěšením seznámit Vás nejen s originálním projektem Bezajťáka společnosti be clever, s.r.o., která přišla s 1. asistenční IT kartou v České republice. Nevíte si rady s nástrahami informatiky a potřebujete rychlou pomoc? Chcete se dozvědět více o bezplatné IT poradně pro firmy i domácnosti, kterou chystají? Toto a mnohem více v našem rozhovoru!

Jak Vám rok 2020 změnil Vaše plány?

Jako IT firma už delší dobu pomáháme zákazníkům s digitalizací a automatizací činností, aby zaměstnanci mohli pracovat a komunikovat vzdáleně. Maximum agendy se snažíme převádět do cloudu. Rok 2020 nás ujistil v tom, že naše služby rozvíjíme tím správným směrem.

Přinesl Vám uplynulý rok i něco dobrého?

Koncem roku 2019 jsme začali IT služby nabízet i domácnostem a jednotlivcům, na trh jsme uvedli nový produkt – Asistenční IT kartu Bezajťáka a ukázalo se, že to byl velmi prozíravý krok. Poslední rok všichni trávíme doma u počítačů mnohem vice času a ne každý si s výpočetní technikou rozumí natolik, aby si poradil sám. Našimi zákazníky se stali například senioři nebo matky s dětmi, které ocení rychlou pomoc po telefonu nebo přes vzdálenou správu.

Jaké chystáte novinky pro letošní rok?

Nově jsme letos otevřeli bezplatnou on-line IT poradnu. Zatím zkoušíme, jaký o ni bude zájem. Pokud se osvědčí, chtěli bychom v této aktivitě pokračovat alespoň do té doby, než skončí všechny lockdowny a omezení. Chceme touto cestou umožnit potenciálním zákazníkům vyzkoušet si naše služby.

Jaká je pro Vás nejlepší motivace k práci?

Možná to bude znít jako klišé, ale nejlepší motivací k práci je spokojený zákazník, ať už je to firma nebo domácnost. Rádi překonáváme výzvy a nechceme, aby naše práce byla nuda.

Odrazil se homeoffice ve Vaší práci?

Méně se s našimi zákazníky a uživateli potkáváme osobně a více než 80% požadavků řešíme vzdáleně. Technika na místo posíláme jen v nezbytně nutných případech.

Nabízíte Vašim klientům něco, co Vás odlišuje od ostatních IT společností?

Zaměřujeme se hlavně na malé firmy a domácnosti, přitom naši ajťáci mají bohaté zkušenosti i z velkých firem a korporací. Přinášíme denně profesionální informatiku do firem, které si to dříve nemohly dovolit. V praxi to znamená, že jen nesedíme a nečekáme, až nastane problém, ale snažíme se o proaktivní přístup ke správě sítí.

Jakým způsobem v dnešní době rozšiřujete klientelu?

Možnost osobního kontaktu a schůzek je omezená, tak jsme se zaměřili na on-line propagaci a hledáme nové zákazníky i na internetu. Nicméně stále nejlépe funguje osobní doporučení. Velký důraz tedy klademe na networking.

Kdybyste měli z profesního hlediska jmenovat jednu věc, která se Vám loni opravdu povedla a udělala Vám radost, která by to byla?

Dokázali jsme, že naše služby jsou vhodné nejen pro firmy, ale pomáhají i jednotlivcům. Máme radost, že se nám daří pomáhat například seniorům a nepotvrdily se obavy, že asistence na dálku nebude fungovat.

Je někdo, koho si ve Vašem oboru vážíte?

Nelze nikoho zmínit konkrétně. Těší nás, že vidíme, jak se konkurence ubírá stejným směrem a nás to nutí být stále ve střehu a inovovat. Každý, kdo v dnešní době nesvěsil hlavu, si zaslouží uznání.

Jak se udržujete v kondici při současných opatřeních? 

Jakýmkoliv pohybem venku na čerstvém vzduchu, klidně i jen obyčejnou procházkou.

Co je aktuálně ve Vašem oboru nového, jaké další významné novinky očekáváte?

Současné IT stále více klade důraz na komplexnost a integraci. Cloud začíná díky velkým hráčům a kvalitním produktům vévodit trhu. Produkty typu MS365 se stávají cenově dostupné široké veřejnosti.

Velmi zajímavé jsou bezpečnostní novinky typu single-sign-on, neboli možnost používání jednoho jména a hesla pro všechny služby v kombinaci se silným vícefaktorovým zabezpečením.

Z věcí, které jsme řešili v nedávné době, pak stojí za zmínku i možnost vložení kvalifikovaného elektronického podpisu na občanský průkaz.

Novinku, na kterou se těšíme, je například technologie passwordless. Pro uživatele to bude fakticky znamenat konec používání hesel do všech aplikací. Zajímavě vypadá i využití bankovní identity.

 

Kontakt:                                                                                                     
be clever s.r.o., IČ 08646899, Doubek 181, 251 01 Doubek
Telefon:               222 767 950
E-mail:                chci@bezajtaka.cz
Web:                    www.bezajtaka.cz
Sociální sítě:      Facebook, LinkedIn
PROFEETO:        naše nabídka 

Mohlo by se Vám líbit

Jarní detoxikace organismu

Jarní detoxikace organismu

Jaro je tady…Rašící pupeny a první rozkvetlé rostlinky, včetně jarního sluníčka, nám přinášejí dobrou náladu. Vzduch začíná vonět jinak, všude je slyšet zpě ...