nabídněte své služby zadejte poptávku
MENU

Pojištění právní ochrany

Pojištění právní ochrany
14. 11. 2020

Pojištění právní ochrany je v dnešní době, kdy dochází k častým změnám zákonů, důležitým institutem, který může být užitečný pro každého. Pro běžnou populaci je totiž mnohdy obtížné se ve složitých právních předpisech zorientovat.

Pojištění právní ochrany nabízejí všeobecné i specializované pojišťovny celého světa a jedná se o specifickou službu právní pomoci.

Statistiky ukazují – konkrétně průzkum Mezinárodní asociace pojišťoven právní ochrany RIAD z roku 2017 – že za posledních pět let se právního sporu účastnila zhruba třetina evropské populace. Právní spory navyšují částky uhrazené advokátům, notářům, soudním exekutorům a další osobám právnického zaměření, včetně úhrad nákladů řízení, nákladů vynaložených na znalecké posudky aj. Tyto hodnoty jsou právě tím, proč pojištění právní ochrany vzniklo.

Ne každý má dostatek finančních prostředků, aby unesl náklady při hájení svých práv. Mnohdy je tak lepší platit si pravidelně pojistné. V  případě právního sporu poté ponese náklady pojišťovna. A nejen to. Další možností je zajištění právní poradenské služby pro klienta, anebo ho může pojišťovna přímo zastupovat a obhajovat při přestupkovém, správním či trestním řízení. 

Pojištění právní ochrany je komerční neživotní pojistná služba, jejímž účelem je ochránit klienta dané pojišťovny pro případ výše uvedených sporů tak, že pojištěného podporuje při prosazování jeho právních zájmů a odstraňuje, anebo alespoň zmírňuje jejich případné nepříznivé dopady.

Pokud potřebujete podrobnější vysvětlení, případně pomoc se založením pojištění právní ochrany, můžete se obrátit na poradenskou výpomoc našich odborníků.

Autor: PROFEETO

Mohlo by se Vám líbit

Jarní detoxikace organismu

Jarní detoxikace organismu

Jaro je tady…Rašící pupeny a první rozkvetlé rostlinky, včetně jarního sluníčka, nám přinášejí dobrou náladu. Vzduch začíná vonět jinak, všude je slyšet zpě ...