nabídněte své služby zadejte poptávku
MENU

Nemovitost v zahraničí

Nemovitost v zahraničí
11. 5. 2021
Přestaly vás bavit zákazy v souvislosti s Covid – 19 týkající se cestování do ciziny? Pokud jste dostatečně solventní, přišel možná ten správný čas uvažovat o pořízení nemovitosti v zahraničí.

Pro ty z Vás, kteří několikrát ročně létají k moři jak za teplem, tak za nabráním nových sil anebo k severským fjordům za rybařením apod., by to bylo optimální řešení. Jednak z důvodu vlastního pohodlí: přiletíte nebo přijedete si, kdy chcete; zůstanete, jak dlouho chcete; můžete odtud pracovat; přivezete si s sebou přátele; v případě, kdy tam sami nebudete trávit čas, můžete nemovitost pronajmout na dovolenou známým, anebo přes realitní kancelář na krátkodobý pronájem, takže by Vám nemovitost v zahraničí dokonce mohla i vydělávat. A pak proto, že je to výhodná a bezpečná investice volných finančních prostředků.

Samozřejmě, že takovou nemovitost si můžete najít sami – nejprve třeba přes internet a pak zaletět přímo do dané lokality, prohlédnout nemovitost, prověřit všechny dokumenty, podepsat smlouvy. Předpokládá to však Váš čas, znalost jazyka, zvyky zahraničních realitních kanceláří, alespoň částečnou povědomost o tamních zákonech a další. A protože každý tím vším nemusí disponovat, nejlepším řešením je obrátit se na některou realitní kancelář – buď přímo v dané lokalitě, anebo na naši tuzemskou; mnohé se již na zahraniční nemovitosti specializují.

Pořízení rezidenční nemovitosti v zahraničí se řídí zákony a daňovým systémem té které země, v níž se nemovitost nachází. Většina zemí je cizím investorům přístupná a otevřená, některé dokonce zahraniční investice podporují. Poměrně snadné je to nyní již v rámci Evropské unie.

Na paměti mějte, že kupní cena za nemovitost nebývá cenou konečnou - hradí se daň z nemovitosti, DPH, notářské poplatky, platba za vklad do katastru nemovitostí, případně různé regionální poplatky.

Autor: PROFEETO

Mohlo by se Vám líbit

Jarní detoxikace organismu

Jarní detoxikace organismu

Jaro je tady…Rašící pupeny a první rozkvetlé rostlinky, včetně jarního sluníčka, nám přinášejí dobrou náladu. Vzduch začíná vonět jinak, všude je slyšet zpě ...